Jij wilt jezelf ontwikkelen,

wij bieden de kennis

Een opleiding Bodycasting volgen?

Ben jij op zoek naar een afwisselend beroep, houd je van creatief bezig zijn, ben je praktisch ingesteld en houd je ervan om met mensen te werken? Dan is bodycaster worden echt iets voor jou. Geen dag is hetzelfde, elke situatie is anders net als elk beeld dat is.

Je hebt de mogelijkheid om eindeloos creatief te zijn met allerlei verschillende producten en stijlen, je bent zelfstandig, je maakt je eigen keuzes en bent baas over jouw eigen agenda.

Wil jij graag iets doen waarbij je het gevoel hebt dat je écht iets bijdraagt en waar je ook nog eens onwijs veel energie van krijgt?

Stap dan in de wereld van Bodycasting

“Bodycasting is een vak apart. Het is dankbaar werk, maar niet altijd even gemakkelijk. Wij geven je daarom graag handvatten waarmee je jouw eigen weg vindt.”

Basis Opleiding

2 dagen

De basisopleiding hebben we in het leven geroepen , omdat er vraag was naar een opleiding waarbij je alle basiskennis en vaardigheden opdoet en waarmee je meteen een goede start kunt maken om als zelfstandig Bodycaster aan de slag te gaan.

Het geleerde gaan we meteen toepassen in de praktijk aan de hand van opdrachten. Welke we tijdens de online sessie gaan bekijken en beoordelen.

Opleiding BodycastingJe wordt gestimuleerd, uitgedaagd en begeleid om jouw talent verder te ontwikkelen.

Na het volgen van de basisopleiding kun je je verder specialiseren en ontwikkelen door aanvullende trainingen te volgen.

De basisopleiding bestaat uit:

 • Casten en ingieten
 • Baby handje & voetje
 • Handbeeld (emmermal)
 • Afwerking
 • Kleuren
 • Presenteren
 • Thuis aan de slag (je ontvangt een startset)
 • Feedback (online)

Babycasting

Allround Opleiding

4 dagen

Tijdens de allround opleiding maak je kennis met alle aspecten van het bodycasten en welke uitdagingen daarbij kunnen komen kijken. Het biedt je alle kennis en technieken om deze mooie kunstvorm zelf uit te kunnen oefenen. Omdat technieken zich ontwikkelen en klanten steeds hogere eisen stellen is het belangrijker dan ooit dat jij je als professional ontplooit en blijft ontplooien.

Training BodycastingDoor onze eigen positieve en negatieve ervaringen met je te delen en daarbij ook alles wat wij de afgelopen jaren aan ervaring hebben opgedaan. Hebben wij het doel het beste uit je te halen.

Onze begeleiding en ondersteuning stopt niet nadat je de opleiding hebt afgerond.

De allround bestaat uit:

 • Casten en ingieten
 • Baby handje & voetje
 • Handbeeld (emmermal)
 • Afwerking
 • Kleuren
 • Handenkrans (opbouwmal)
 • Complexe giettechnieken
 • Lichaamscasting
 • Presenteren
 • Thuis aan de slag (je ontvangt een startset)
 • Toegang tot onze besloten facebookgroep

Heb jij oog voor detail, een warm hart en ben je perfectionistisch van top tot teen? Dan introduceren wij jou graag in ons mooie vak.

Persoonlijk & Vakkundig

Omdat we veel waarde hechten aan ieders persoonlijke ontwikkeling, zijn de opleidingen en trainingen gebaseerd op maatwerk. Dat betekent dat iedere cursist op maat gemaakte begeleiding krijgt. We kijken naar wat jouw persoonlijke behoeftes zijn: alles wat nodig is om jou als bodycaster de beste begeleiding te geven. Of je nu nog geen ervaring hebt met de onderdelen uit de opleidingen of trainingen, of al verder bent in je ontwikkeling

Om die aandacht en begeleiding te kunnen bieden, houden we onze groepen klein en overzichtelijk. Elke groep bestaat daarom uit maximaal 2 cursisten. Tegen een meerprijs kun je er ook voor kiezen om één op één te worden opgeleid. Hierbij is er meer tijd en aandacht om nog dieper in te gaan op alle onderdelen van het Bodycasten. Wat natuurlijk ook weer een beter leerresultaat geeft. Mocht dit je voorkeur hebben geef dit dan aan op je inschrijfformulier!

Wil jij graag eerst een keer kennismaken? We kunnen via een online meeting antwoord geven op al je vragen.

Ga jij voor de basis of wil jij je maximaal ontwikkelen.

Ben je enthousiast geworden! En wil jij graag persoonlijk en vakkundig worden opgeleid door één van de beste bodycasters van Nederland?    

                                                                                               

[sp_easyaccordion id=”205″]

Vraag dan snel de brochure aan

Mocht je binnen 2 dagen geen brochure hebben ontvangen kijk dan even in je spambox.

[sp_easyaccordion id=”205″]

Een kijkje achter de schermen

 • Er is maar 1 plek ter wereld waar je het beste opgeleid kan worden als bodycaster en dat is bij Anita van Amavi Lifecasting! Zoveel passie, kennis en precisie voor haar vak! Tijdens de opleiding legt ze alles zorgvuldig uit en leert ze je alles wat je in het vak nodig hebt. Geen vraag is teveel en de vragen die je hebt, beantwoordt ze dan ook zeer nauwkeurig. En ook na de opleiding staat ze altijd voor je klaar, beantwoordt ze al je vragen en neem ze echt de tijd om je te helpen!. Een beter docente kun je niet wensen ! Kortom een zeer lieve topper die haar enthousiasme en passie voor dit bijzonder mooie vak met alle liefde, geduld en precisie aan je door wilt geven! Voor mij de nummer 1 van het bodycasting, wil je het vak leren twijfel dan geen seconde en kijk zeker niet verder want de beste die je het kan leren is ANITA van Amavi Lifecasting!

  Daphne Veldwiesch Avatar Daphne Veldwiesch
  oktober 20, 2023

  Zooooo ontzettend blij dat ik een 2 daagse opleiding heb gevolgd bij Anita. Ik had reeds vorige jaar een opleiding gevolgd maar voelde dat dit niet juist zat. De rit ernaar toe was niet te onderschatten. Meer dan 6 u rijden maar het was echt de moeite waard. Anita legt je alles heel goed uit, alles gaat er heel gemoedelijk aan toe. Staat klaar met raad en daad en geeft je meteen een vertrouwd gevoel in een huiselijke omgeving. Voor wie twijfelt om een opleiding te volgen, niet twijfelen en doen!! Bij Anita krijg je een professionele opleiding en ga je meteen op de juiste manier aan het werk. Om dan nog te zwijgen over die lekker broodjes en die Indische cake😍. Ook na de opleiding blijft ze bereikbaar voor vragen en mag je haar altijd lastig vallen😉 Dankjewel Anita 😘

  An-Sophie Delepaul Avatar An-Sophie Delepaul
  juli 20, 2023

  Heel lang naar uitgekeken, eindelijk was het zo ver, ik mocht de cursus gaan doen en had hiervan heel hoge verwachtingen. Dat was beslist niet onterecht, het overtrof zelfs mijn verwachtingen. Wie is Anita, een dame met zeer veel kennis over haar werk, wat ze heel duidelijk en rustig weet over te brengen. In twee lessen kom je gewoon met 2 prachtig eigengemaakte beelden thuis! Thuis ga je deze dan verder bewerken en bij vragen is Anita altijd op de achtergrond aanwezig met nuttige tips en aanwijzingen. Ze geeft goede adviezen over aan te schaffen producten, zodat je thuis lekker aan de slag kunt gaan. Verder zorgt ze tijdens de cursusdagen ook nog eens heel goed voor de inwendige mens. Al met al, ik ben nog enthousiaster geworden dan ik al was, en hoop binnenkort heel veel mooie beelden af te kunnen leveren.

  Femmy Z Avatar Femmy Z
  april 21, 2023

  Basiscursus gehad van Anita de Jong. Zoveel geleerd, ook vooral wat er tussen de stappen kan gebeuren, waar je op moet letten en hoe iets op te lossen. Een gedreven, gezellig , rustig persoon met wie je goed kunt werken en je op je gemak voelt.

  Miranda Fleuren Avatar Miranda Fleuren
  februari 21, 2023

  Hallo, Met al wat basiskennis door mijn job, keek ik vol spanning uit naar de 4-daagse All-Round opleiding bij Amavi Bodycasting. Benieuwd wat me allemaal rijker kon maken aan kennis en aan uitdagingen, deed ik een rit van 4 uur vanaf de Belgische grens tot in Friesland. Wel, het was een waardevolle opleiding met veel tips en tricks die zelfs na de cursus nog doorlopen. Met al mijn vragen en probleempjes kan ik steeds terecht bij Anita. Het is genieten van Anita, die al haar ervaring en kennis deelt met zoveel plezier en passie ! En, wat heb ik genoten en bijgeleerd ! De gastvrijheid, eerlijkheid, professionaliteit en de vriendschappelijke behandeling die je in de opleiding krijgt, heeft al mijn verwachtingen vervuld en kan ik alleen maar aan iedereen aanraden die de stap wil zetten om bodycaster te worden. Een ontspannen omgeving met persoonlijke aandacht. Maak je dromen waar ! Groetjes Lieve.

  Lieve Van den Brande Avatar Lieve Van den Brande
  januari 21, 2023

  Ik heb in september 2022 een opleiding gevolgd bij Anita en heb daar zoveel van dit mooie vak mogen leren waar ik haar erg dankbaar voor ben! Ik heb heel erg veel aan de opleiding gehad en nog steeds. Bij vragen kun je altijd bij haar terecht en dat is echt super fijn. Dus niet alleen de opleiding volgen maar ook de begeleiding en nazorg naderhand is echt top! Met veel geduld en persoonlijke aandacht worden je de kneepjes van het vak geleerd, ik raad haar absoluut aan!!

  Marloes De Graauw Avatar Marloes De Graauw
  januari 4, 2023

  Bata Nijland Avatar Bata Nijland
  december 20, 2022

  Toen ik Studio Bodycasting oprichtte, wist ik vrijwel direct zeker dat ik wilde leren van de aller beste. Ik had met verschillende bedrijven contact gezocht, maar met Anita was er direct een klik. Ze was vanaf het eerste moment zo ontzettend behulpzaam. Ik was een van Anita haar eerste kandidaten voor de opleiding, en ik spreek haar nog geregeld. Werk gerelateerd of voor de gezelligheid. Anita is niet alleen super leuk, maar ook zo goed in wat ze doet. Ik ben blij dat ik heb mogen leren van de beste! Ik kan iedereen haar aanraden. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

  Studio Bodycasting Avatar Studio Bodycasting
  september 17, 2022
 • Ik ben nu een jaar verder nadat ik een super leuke leerzame opleiding heb gevolgd bij Anita. Ik heb daar mijn bodycast maatje Manon gevonden die samen met mij de opleiding volgde. Wat een match. Het was eigenlijk te gezellig. Veel geleerd. Manon heeft heel veel gefilmd en daar hebben we ontzettend veel profijt van. Anita is onvermoeid om mij feedback te geven nadat ik op eigen benen ben gaan staan. Dat is de meerwaarde van deze bijzonder goeie opleiding. Achter de schermen ben ik druk bezig met mijn lifecasting op te zetten. Volgend jaar ga ik helemaal los met een prachtig portfolio. Anita wat ben ik blij dat jij op mijn pad bent gekomen wel eens waar onder een bijzondere situatie.

  Yvonne Sijpersma Avatar Yvonne Sijpersma
  augustus 22, 2022

  Veel geleerd bij Anita! En wat zo fijn is, ook na de afloop is Anita altijd beschikbaar voor vragen.

  Manon Cadee Avatar Manon Cadee
  augustus 22, 2022

  Zo dankbaar dat ik deze training heb kunnen/mogen volgen bij Anita/AmaviLifecasting. Zo een lieve, gezellige dame, waar het heel goed klikt :-),met veel ervaringen en dat ze haar ervaring wilt delen. Zo fijn dat ik erbij kon zijn.

  Krisje Mandiau Avatar Krisje Mandiau
  augustus 21, 2022

  Anita de Jong van “Amavi Lifecasting” “maakt herinneringen tastbaar”, dat is echt haar ding. Ze tovert prachtige beelden uit haar hoed en weet hierbij precies hoe dat het moet. Het is een lieve dame met veel pit. Met haar geruststellende glimlach weet je dat je bij haar goed zit. Voor een professionele opleiding kan je naar Anita toe. Met veel ervaring en passie legt ze alles uit, zonder gedoe. Ze leert je alle knepen van het vak. Bij haar voel je je echt op het gemak. Je kan met al haar tips aan de slag. Maar heb je nadien nog vragen, ook dat mag. Partner Ale is ook vaak van de partij. Met een lekkere lunch zet hij zich er gezellig bij. Ook hond Bayko kon hier niet ontbreken. Hij heeft geen moment van haar zijde geweken. Ik ben zeer blij voor het behalen van mijn resultaat. Nadien als kers op de taart een certificaat. Anita ik wil je van harte bedanken voor alles wat je voor me hebt gedaan. Na een 4daagse opleiding Bodycasting voel ik me helemaal voldaan.

  Jolien Baeten Avatar Jolien Baeten
  augustus 20, 2022

  Wat heb ik onwijs veel geleerd tijdens de vierdaagse opleiding Bodycasting van Amavi Lifecasting. Vantevoren had ik wel een beeld bij deze kunstvorm, maar het heeft mijn verwachtingen alleen maar overtroffenl Wat is het gaaf om dit te mogen leren! Stap voor stap werden de diverse materialen en technieken enthousiast door Anita doorgenomen. De liefde voor haar vak droop ervan af! De opleiding vond plaats in haar prachtige atelier, waarbij haar man Ale ook nog eens voor een goed verzorgde lunch zorgde. Ik had hier volledig priveles, waardoor er alle tijd en aandacht was om al mijn vragen te beantwoorden en specifieke technieken nog eens te herhalen. Was was (en ben ik nog steeds..) vol van al het moois wat ik geleerd heb, en ben nu volop aan het oefenen om de technieken nog beter onder de knie te krijgen. Wat ik heel waardevol vind is dat de begeleiding na de opleiding niet stopt. Anita staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden (en snel ook:)), en je krijgt toegang tot een besloten Facebook-groep om met mede ex-cursisten te kunnen sparren en tips uit te wisselen. Anita, nogmaals bedankt voor al je kennis, enthousiasme en geduld!

  Tv Video’s Avatar Tv Video’s
  augustus 19, 2022

  Je kan van velen leren maar er is maar 1 Anita. Een vrouw met zo veel kennis die deze echt met je wil delen. Ze is niet enkel professioneel maar ook een oprechte, eerlijke en zo een lief en warm persoon. Ook wanneer je fouten maakt helpt ze je hier doorheen. Het geeft ook een goed gevoel dat na de opleiding de begeleiding niet stopt, zit je met een vraag dan is Anita daar. Ik was zo zenuwachtig om naar daar te gaan maar je voelt je zo welkom dat die zenuwen snel verdwijnen. Lang heb ik getwijfeld om als 50+ deze opleiding te volgen maar ik raad het iedereen aan het is zo rustgevend om aan je beelden te werken en Amavi Lifecasting is de ideale plek om deze opleiding te volgen. Laat het hoge noorden je niet afschrikken want er zijn hele leuke hotels en dorpjes in de buurt.

  marika raeymakers Avatar marika raeymakers
  augustus 18, 2022

  Wauw, wat een fijne, leuke, gezellige maar vooral leerzame dagen heb ik bij Anita gehad. Ik heb de 2-daagse basiscursus bodycasting bij haar gedaan. Heel veel kennis mogen opdoen en zelfs meer dan op het programma stond. Anita is duidelijk en helder in haar uitleg en geeft open en eerlijk antwoord op alle vragen die je hebt. Een fijn persoon met een prachtig bedrijf! Mocht je de opleiding op dit moment overwegen zou ik zeggen: ,niet meer over nadenken, gewoon doen!'

  Brendy Mooi Avatar Brendy Mooi
  juli 12, 2022


  Ik heb de allround opleiding bodycasting met veel plezier gevolgd bij Amavi Lifecasting, tijdens deze opleiding heb ik 1 op 1 les gekregen van mijn docente en eigenaar Anita de Jong.
  Doordat ik 1 op 1 les kreeg, had ze alle tijd en aandacht voor mij, waardoor ik tijdens de opleiding veel dingen kon vragen en op mijn gemak kon oefenen.

  Alle technieken kwamen aanbod tijdens deze opleiding, bij bepaalde castings (baby's) had ik iets meer moeite mee dan met de rest en het was erg fijn dat we deze castings extra hebben kunnen oefenen tijdens de opleiding.

  Dat Anita daar de ruimte voor geeft was erg prettig.
  Op het einde van de opleiding kon ik met een gerust hart de baby castings doen

  Erg fijn dat Anita zo betrokken is en altijd voor je klaar staat , ook na het halen van je diploma.
  Ze zorgt goed voor je tijdens de opleiding en ook haar man zorgt voor de lekkere broodjes 😊

  Als ik iemand kan aanbevelen dan is het Anita wel, gedreven,behulpzaam, perfectionist, een hart van goud, kortom een betere docente kan je niet wensen.

  Daphne Veldwiesch Avatar Daphne Veldwiesch
  april 17, 2022
Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaat u automatisch akkoord.